Våra Tjänster

Välkomnande entré och en mysig uteplats är något som många längtar efter. Men det är inte alltid trädgården blir som vi tänkt. Istället för en härlig plats blir trädgården ett svårskött måste. Men det behöver inte vara krångligt och dyrt att få det fint i trädgården.


Rådgivning Styling

Vid rådgivning går vi runt i din trädgård utgående från dina önskemål och du får råd och idéer om hur du kan sköta och förnya trädgården. Det kan tex handla om hur man bäst beskär sina träd, förslag på växtval i en slänt eller tips för planteringar vid entrén. Förbered gärna besöket med att ta fram en kopia på tomtritningen och skriv ned dina frågor och funderingar.
Vid styling i samband med husförsäljning så gör vi först en konsultation där vi går igenom hela trädgården och ni får handfasta tips om vilka förbättringar som kan göras innan fotografering och visning. Om ni behöver hjälp så både rensar och röjer vi i trädgården och stylar med hjälp av växter, krukor och möbler. Två timmars rådgivning/konsultation kostar 1500-2500 kr beroende på trädgårdens storlek. Milkostnad tillkommer.

Design Växtval

Efter ett rådgivningsbesök så kanske du vill gå vidare. Vi gör designförslag på både enskilda rabatter och hela eller delar av trädgården. I designförslagen ingår ritningar och växtbeskrivningar. Utgångspunkten i allt arbete är att hjälpa dig att förverkliga din idé så att trädgården blir ett extra rum att trivas i. Vi väljer växter med omsorg utifrån förutsättningarna i just din trädgård så att resultatet skall bli en lättskött trädgård som är vacker i många år. Av oss får du alltid detaljerade anvisningar för anläggning och skötsel tillsammans med designförslaget. Timkostnad för designuppdrag är 850 kr/h.

Beskärning

Vi utför beskärning av frukt- och prydnadsträd. Beskärning ingår i de hushållsnära tjänsterna sk RUT. Du betalar då hälften av arbetskostnaden per timme. Ordinarie timpris för skötsel och anläggning är 590 kr med RUT avdrag 295 kr.

Bostadsrättsföreningar och företag


Börjar planteringarna runt hus och entréer se slitna och tråkiga ut? Vi tar snabbt fram förslag på växter och utsmyckningar som förhöjer trivseln för boende och medarbetare. Ibland kan det räcka att byta ut vissa växter och göra en rejäl rensning och gödsling ibland så behöver hela planteringen göras om från grunden. Långsiktighet och hållbarhet är viktigt, därför anpassar vi alltid utformning och växtval efter önskad skötselnivå. Vi gör också skötselplaner för både nya och befintliga planteringar och grönytor.

Kanske är några i er bostadsrättsförening intresserade av att själva odla och sköta delar av er utemiljö? Vi erbjuder kurser/träffar och starthjälp för att komma igång. Det kan vara råd om jordförbättring och gödsling, lämpliga redskap, odling av ätbart och hjälp med växtval. Hör av er så skräddarsyr vi en lösning för er förening.